Η Ιστορία μας

 1897
Ίδρυση Ομβρελλοποιίας στην Σμύρνη 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1897 στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας απο τον Ηλία Κοκκώνη. Η εταιρία αρχικά είχε σκοπό την κατασκευή και το εμπόριο ομβρελλών, τόσο για την βροχή όσο και για τον ήλιο – απαραίτητο αξεσουάρ για τις κυρίες της εποχής. Λόγω των ραπτομηχανών που είχε η εταιρεία στην διάθεσή της και με αφορμή την απελευθέρωση της Σμύρνης από τον Ελληνικό στρατό το 1919, ξεκίνησε η παραγωγή Ελληνικών σημαιών. 

Η εταιρεία διατήρησε τις δραστηριότητές της μέχρι και τις τελέυταίες ημέρες του Ελληνισμού στη Σμύρνη. 

1922
Από τη Σμύρνη στην Αθήνα

Μετά το διωγμό των Ελλήνων απο την Μικρά Ασία το 1922, ο Ηλίας Κοκκώνης ξαναστήνει την εταιρεία στην Αθήνα αρχικά στην Σταδίου και από το 1929 στη Στοά Αρσακείου. 

Στην αρχή η παραγωγή βρισκεται στον ίδιο χώρο στο πατάρι και μεταξύ των υπαλλήλων υπάρχουν και κάποιοι συνεργάτες που διασώθηκαν από την καταστροφή. 


 

 
1955
Μεταφορά Εργοστασιακής Μονάδας στο Μαρούσι

Το 1955 μεταφέρεται η παραγωγή σε νεόκτιστο εργοστάσιό στο Μαρούσι. 

Η νέα σύγχρονη μονάδα επιτρέπει στην εταιρία να κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατασκευή σημαιών κατα παραγγελία, απεικονίζοντας εταιρικά λογότυπα και εξειδικευμένα σύμβολα.  

Έτσι εδραιώνεται ως σημαντική μονάδα παραγωγής στην Ελληνική βιομηχανία. 


 

1985
Εγκαίνια Nέου Kαταστήματος στο Χαλάνδρι

Επεκτείνεται το δίκτυό μας με νέο κατάστημα στο Χαλάνδρι. 

Στο νέο κατάστημα παράλληλα με τις σημαίες δίνει μεγάλη έμφαση στο εμπόριο επάθλων και εξυπηρετεί αθλητικούς ομίλους (τόσο ερασιτεχνικούς όσο και επαγγελματικούς),σχολεία, ομάδες και συλλόγους. 

 1997 
100 χρόνια Κοκκώνης! Έκδοση Εορταστικού Λευκώματος

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων της η εταιρία εκδίδει ένα λεύκωμα με Ελληνικές Ιστορικές Σημαίες. 

Το λεύκωμα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 εικόνες ιστορικών σημαιών από την αρχαία Ελλάδα ως σήμερα.

Μέσα απο το λεύκωμα μπορεί κανείς να ακολουθήσει την Ελληνική ιστορία με γνώμονα τα σύμβολα που δημιουργήθηκαν και τιμήθηκαν. Πολλά απο αυτά αναρτώνται ακόμα περήφανα στις γενέτειρές τους. 

 

 

 

 

2000
Μεταφορά Εργοστασιακής Μονάδας στη Μεταμόρφωση

Eν όψει του 2004, η εταιρία μεταφέρθηκε από το Μαρούσι - οπου οι παλιές εγκαταστάσεις αξιοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - σε 2 γραμμές παραγωγής στη Μεταμόρφωση. Με περισσότερα από 2000 τετραγωνικά μετρα στη διάθεσή της η εταιρεία μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των Ολυμπικών αγώνων.


2010
Μεταφορά Εργοστασιακής Μονάδας στις  Αχαρνές

Το 2010  μεταφέρεται την παραγωγή της στις Αχαρνές. 

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν και ως πρατήριο. 

Εκεί κατασκευάζονται όλες οι σημαίες μας και έτσι ελέγχουμε όλα τα στάδια παραγωγής και είμαστε σε θέση να μειώνουμε το κόστος και να παρέχουμε πλήρη υποστήριξη στους πελάτες μας. 

 

 

2019
Εγκαίνια νέου Καταστήματος στη Στοά Νικολούδη

Τον Οκτώβριο του 2019 η μεταφέρεται το κατάστημα των Αθηνών στη Στοά Νικολούδη. 

Το νέο κατάστημα με άριστη προσβασιμότητα απο τις συγκοινωνίες της Αθήνας, προσφέρει επιπλέον χώρο και διευκολύνει την γρήγορη εξυπηρέτηση παρά την αυξανόμενη ζήτηση.